Ételintolerancia vizsgálat
101 Pontos Ételintolerancia vizsgálat
Voll-módszerrel fájdalommentesen (nem vérből és nem székletből)
- Étel allergia teszt
- Étel intolerancia teszt
- Pollen allergének mérése
- Nehézfém terhelés mérés
- Étrendi tanácsadás
- Gyerekeknél is elvégezhető
- Egészségpénztárra elszámolható
Árak:
A szolgáltatás óradíjas.
Kozultáció díja: 22.000 Ft/óra (fizetendő minimum 1 óra, a 2. órától kezdve perc alapú elszámolás van, például: 1 óra 15 perc: 27.500,-Ft; 1 óra 30 perc: 33.000,-Ft stb.)
Étel intolerancia és allergia
Az allergia, irritáció, azaz fokozott reakció bizonyos anyagokra, bizonyos környezetben előforduló tényezőkre. Azok az anyagok, amelyek valamilyen nem kívánt reakciót váltanak ki a bőrön, a légzőrendszerben, esetleg az emésztőrendszerben, azokat összefoglalóan allergéneknek nevezzük. A szervezetbe bekerülő, vagy vele érintkező allergén szinte bármi lehet, ami az érintett alany életterében megtalálható, legyen az akár természetes vagy szintetikus anyag. Sajnos akár élelmiszerek, pollenek, nehézfémek, vegyszerek, de még akár a gyógyszerek is kiválthatnak allergiás tüneteket.
Fontos különválasztanunk az étel allergiát illetve az étel intoleranciát.
Az ételallergia betegségben szenvedők szervezete egy azonnali immunválasszal reagál az elfogyasztott allergénre, míg az étel-intoleranciában szenvedők tüneteiért az emésztőrendszer a felelős.
A szintetikus anyagok méregtelenítésére a szervezet még nem tudott eléggé felkészülni, miközben az immunrendszert is folyamatosan megpróbáltatások érik. A szervezet sejtszintű kommunikációs és felismerő képessége „hibásodik” ilyenkor meg, egyszerűen nem képes azonosítani az adott anyagot, az antitestek nem képesek átfogni az anyagot, és végzetes betolakodónak ítéli meg. A reakciók ettől lesznek fokozottak.
Az allergia, irritáció, azaz fokozott reakció bizonyos anyagokra, bizonyos környezetben előforduló tényezőkre. Azok az anyagok, amelyek valamilyen nem kívánt reakciót váltanak ki a bőrön, a légzőrendszerben, esetleg az emésztőrendszerben, azokat összefoglalóan allergéneknek nevezzük. A szervezetbe bekerülő, vagy vele érintkező allergén szinte bármi lehet, ami az érintett alany életterében megtalálható, legyen az akár természetes vagy szintetikus anyag. Sajnos akár élelmiszerek, pollenek, nehézfémek, vegyszerek, de még akár a gyógyszerek is kiválthatnak allergiás tüneteket.
Fontos különválasztanunk az étel allergiát illetve az étel intoleranciát.
Az ételallergia betegségben szenvedők szervezete egy azonnali immunválasszal reagál az elfogyasztott allergénre, míg az étel-intoleranciában szenvedők tüneteiért az emésztőrendszer a felelős.
A szintetikus anyagok méregtelenítésére a szervezet még nem tudott eléggé felkészülni, miközben az immunrendszert is folyamatosan megpróbáltatások érik. A szervezet sejtszintű kommunikációs és felismerő képessége „hibásodik” ilyenkor meg, egyszerűen nem képes azonosítani az adott anyagot, az antitestek nem képesek átfogni az anyagot, és végzetes betolakodónak ítéli meg. A reakciók ettől lesznek fokozottak.

3 hónap elteltével kontroll mérés javasolt.
Tejtermékek: | Gyümölcsök: | Zöldségek: | Egyebek: | Légúti allergének: | Húsok: |
Tehéntej | Alma | Kukorica | Fekete kávé | Parlagfű | Csirkehús |
Kecsketej | Banán | Retek | Fekete tea | Pázsitfűfélék | Pulykahús |
Tejcukor (laktóz) | Szőlő | Hagyma | Kakaó | Libatop | Sertéshús |
Tejszín | Citrom | Fokhagyma | Kóla | Nyár | Marhahús |
Joghurt | Narancs | Zöldborsó | Tojás sárgája | Fehérüröm | Tengeri hal |
Kefír | Mandarin | Bab | Tojás fehérje | Csalán | |
Tejföl | Kivi | Lencse | Élesztő | Virágpor | Magvak: |
Tehéntúró | Szilva | Karfiol | Méz | Házipor | Földimogyoró |
Trappista sajt | Görögdinnye | Káposzta | Cukor | Penészgomba | Törökmogyoró |
Feta sajt | Sárgadinnye | Kelkáposzta | Mák | Macskaszőr | Dió |
Mozarella | Málna | Sárgarépa | Kutyaszőr | Mandula | |
Kecskesajt | Eper | Cékla | Nehézfémek: | Szezám | |
Vaj | Meggy | Tök | Amalgám | Fűszerek: | |
Cseresznye | Cukkini | Alumínium | Pirospaprika | Tartósítók: | |
Gabonák: | Körte | Kígyóuborka | Higany | Kömény | Nátrium-benzoát |
Búzaliszt | Ribizli | Karalábé | Ólom | Szalicil | |
Tönkölybúza | Őszibarack | Krumpli | Ón | ||
Rozsliszt | Nektarin | Paradicsom | Titán | ||
Zab(liszt) | Ananász | Zeller | Króm | ||
Rizs | |||||
Árpa | |||||
Hajdína | |||||
Szója |
Tejtermékek: | Gyümölcsök: | Zöldségek: | Egyebek: | Légúti allergének: |
Húsok: |
Tehéntej | Alma | Kukorica | Fekete kávé | Parlagfű |
Nincs megjeleníthető termék.
|